Ado Elephant park. - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Jaap Severein - WaarBenJij.nu Ado Elephant park. - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Jaap Severein - WaarBenJij.nu

Ado Elephant park.

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

28 Maart 2012 | Zuid-Afrika, Pretoria

Begint een gewoonte te worden: zeven uur wakker na een korte nacht. Huisjes zijn erg gehorig, dus schrik ik regelmatig wakker. Voor dat de bus vertrekt kan ik nog even WF' en met Trudy. Precies op tijd, 9 uur, vertrekt de bus. De eerste stop is bij een groot winkelcentrum. Het volgende ressort ligt boven op en berg en daar is niets te krijgen dus iedereen vliegt gelijk de Pick and Pay in. Bereken een beetje hoeveel rand ik nog nodig heb. Ergens tussen de 500 en de 1000. Uiteindelijk kies ik maar voor 1000. Kan wat ik overhoud wel in de fooienpot gooien.
Via Port Elizabeth rijden we de Zuurberg pas op waar het volgende ressort Zuurberg Inn ligt. Ruim 15 km omhoog. Dit keer weer een kamer voor Wim en mij, maar die gaat daar niet mee akkoord zodat ik toch weer een huisje voor mezelf krijg. Om half twee is de start van de gamedrive. Verdeeld over twee 4x4 jeeps rijden we de hele pas terug naar het Ado Elephant park. We beginnen met een gezamenlijke lunch. Er wordt van alles uit de koelbox getoverd. Na de lunch begint dan eindelijk het avontuur. Het eerste "wilde" dier dat we ziet is een soort van varken. Na een heel stuk rijden zie we dan een leeuw en leeuwin op ongeveer 20 m vanaf de weg liggen. Heel enerverend is het allemaal niet totdat er een rinoceros aan komt lopen. De leeuwen steken dan voor onze jeep de weg over. Kan daar wat foto's van maken. Ondertussen rijdt de jeep wat heen en weer. Volgens onze gids hebben we heel veel geluk. We rijden de hele weg weer terug, nu op zoek naar de olifanten. Onderweg zien we wat andere beesten. De waterbuffels zijn wel heel ver weg. Uiteindelijk komen we dan toch bij de olifanten terecht. Eerst een moeder en dochter die voor ons de weg oversteken en daarna een kudde van 6 tot 10 olifanten die langs de weg staan te eten. Ondertussen is het al een uur of vijf en wordt het tijd om terug te gaan. We stoppen nog even bij een hele grote groep zebra's en gnoe's. Wat ik zelf eigenlijk veel mooier vind is een bloedrode zonsondergang. Probeer er wat foto's van de maken maar het resultaat is het niet helemaal. Om half acht is er dan een 4 gangen diner in de vorm van een lopend buffet. Erg lekker allemaal. Voor 190 rand vliegen de kilo's eraan. Rond half zoek ik dan mooi m'n bed op. Probeer nog wat notities in te tikken, maar helaas. Morgen maar.