St. Quentim - Liancourt - Reisverslag uit Liancourt, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu St. Quentim - Liancourt - Reisverslag uit Liancourt, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu

St. Quentim - Liancourt

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

02 Juli 2012 | Frankrijk, Liancourt

Voordat het bedtijd is eerst nog een tijdje zitten praten met Barbara (Alleen op weg) en Katrien en Niek (Samen op weg) alle drie uit Antwerpen. Via, via bleken de dames elkaar ook nog te kennen. Vast door slaapgebrek krijg het koud, dus na een warme douche op tijd erin om niet meer voor 07:15 wakker te worden. Als ik dan uit m'n tentje kruip hebben ze links en rechts van mij alles al afgebroken. Moet een beetje haast maken en dan staan we allemaal om 08:30 startklaar. Nog een foto en dan gezamenlijk op weg. Katrien rijdt voorop en tempo zit er gelijk goed in. Geluk is dat ik een GPS heb en zij niet, zodat ik toch voorop kom te rijden. Eigen tempo is wel zo fijn. Rijdt zoveel makkelijker als via de kaart, waarvan Katrien er zeker een vijftiental van mee heeft. De omgeving is alweer een stuk vriendelijker en afwisselender als gister. We volgen het riviertje de Somme. Goed fietsweer, zonnetje erbij, af en toe wat wolken en niet zo heel veel wind. Weer van dorp naar dorp waarvan er een vernoemd is naar een van mij volgers “St. Simon”. Na ongeveer 30 km komen we een bakker tegen. Tijd voor twee pain aux raisin en wat flesjes cola voor onderweg. Gezamenlijk ontbijt op de trap. Rond 50 km komen we een hele grote abdij tegen in Ourschamps. Mooi adres voor een stempel, maar helaas maandags gesloten. Wel even tijd voor een half uurtje pauze. Voor Compiègne nog een mooi fietspad door een bosrijke omgeving. In Compiègne nemen we afscheid van Katrien en Niek die de oostelijke route van Parijs nemen om later met de trein naar Lourdes te gaan. Vanaf daar fietsen ze dan weer verder naar SdC. Wij nemen de westelijke route om Parijs. Het is dan half twee en nog geen tijd om een camping op te zoeken. BB (Belgische Barbara) en ik besluiten dan om samen nog even verder te fietsen alhoewel de eerstvolgende camping nog minstens 40 km verder is. Eerst tijd voor koffie, maar een knap restaurant laat zich niet zien. Wat stevige klimmetjes volgen totdat het in Estrées tijd is om even een bar op te zoeken voor twee koude Cola. Dan rijden we door naar Liancourt waar de geplande camping ligt. Wel een 7 tal km vanaf de route, dus het is even vragen en zoeken. Camping ligt ver buiten het dorp dus eerst maar even langs de super voor het avondeten. Hou het voor de afwisseling maar eenvoudig, stokbrood met ham en yoghurt toe. Dorstig weer, dus ook daarvan maar genoeg ingeslagen. De camping is er weer een van de soort: allemaal stacaravans en een gedateerd washok met douchemuntjes. Goedkoop is ie wel 10 euro voor twee. Verder is hier echt niets en je vraagt je dan ook echt af, wat zoeken al die fransen hier. Onderweg begrijpen we dat de weersverwachting voor morgen een stuk minder is. Misschien morgen dan een dag voor een wat kortere rit.

Kilometerstand: 124 km / 704 km.

• 02 Juli 2012 - 19:30

Trudy:

Nu al bijna op de helft en nog maar een week onderweg. Je hebt nog 14 dagen hoor dus rustig aan.
    Wel gezellig dat je een medepelgrim hebt ontmoet. Sta je tenminste niet alleen op zo'n ongezellige camping.
    Morgen naar Parijs? Kus

• 02 Juli 2012 - 19:31

Mariska:

Hoi Pap,
    Dat was weer een eind fietsen zeg, 124 km. Leuk dat je nu wat aanspraak had. Is wel gezelliger zeker?
    Ik hoop dat het weer morgen meevalt hoor. En anders maar een hotelletje zoeken, want met regen de tent opzetten is natuurlijk niks. Blijf je nu met BB fietsen, of was dit eenmalig. Of weet je het nog niet?
    En had ik je eten nou goed geraden of niet?
    Dikke kus

• 02 Juli 2012 - 19:42

Ynske:

Gelukkig een gezellige dag vandaag, om de rot nacht met stenen en flessen te vergeten! Wat een verhaal zeg, en dan te bedenken dat er dus ook vrouwen zo alleen op pad zijn... brr... om de kriebels van te krijgen!
    Wat grappig dat er zoveel mensen zijn met hetzelfde doel! En leuk dat je die ook tegenkomt!
    Het is trouwens maar goed dat je af en toe stopt om een taartje te eten, want met het karige avondeten en het fietsen, herkennen we je straks niet meer terug!
    Hopelijk weer een goede nacht!

• 02 Juli 2012 - 21:33

Mamma En Pappa.:

Gelukkig een optimistiser verslag dan gister avond. Leuk dat je nu wat gezelschap hebt getroffen. Nu maar hopen dat morgen het weer meevalt. Het is hier nog steeds niet erg warm, maar wel droog. We zijn nog niet weg geweest en hebben vanavond zitten keezen, een nieuw spelletje dat we hadden meegenomen. Na afloop weer je verslag gelezen en de leuke reacties en medeleven die je krijgt. Bedtijd en wel te rusten en tot morgen. Liefs pappa en mamma.
    Hoi Jaap, fijn dat je vandaag een heel goede dag hebt gehad. Nu wij ook hoor, wij hebben het ontzettend gezellig met je ouders, vermaken ons prima en de dag zit er voor ons ook weer op. Tot schrijfs en groetjes, Coosje