Chartres (Rustdag). - Reisverslag uit Chartres, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu Chartres (Rustdag). - Reisverslag uit Chartres, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu

Chartres (Rustdag).

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

05 Juli 2012 | Frankrijk, Chartres

Vanmorgen lekker uitgeslapen, werd pas om half 9 wakker. Dan is het tijd om rustig te douchen en te ontbijten met het bestelde stokbrood. Het weer is dan nog redelijk en dus tijd om alle shirtjes eens goed te wassen. Kunnen ze drogen. Na de was, tijd voor zelfgemaakte koffie. Vind in het washok nog 2x de Flair, dus heb ik bij de koffie ook nog wat te lezen. Haha. Na het noodzakelijke fiets onderhoud is het tijd om Chartres te gaan verkennen. Camping ligt buiten de stad maar lopend is het wel te doen. Ga eerst nog een keer naar de kathedraal om het meegebrachte cupkaarsje van ergens onderweg daar te branden. Misschien helpt het want ondertussen ben ik naast de oplader van batterijen en m'n linnen St. Jacobstas ook al het hoesje van de iPod en m'n portemonnee kwijt. Gelukkig weet ik niet hoeveel geld daar in zat, dat maakt het verlies ervan niet zo heel erg. Loop wat winkels in en uit maar kan het gewenste niet vinden. Koop dan maar een functioneel schooletui. Was steeds een beetje een chaos in m'n stuurtas. Het centrum van Chartres ziet er met heel veel terrasjes gezellig uit. Hier dus wat drinken en daar wat te eten en tot slot bij de Mac nog een ijsje zodat ik wat berichtjes kan versturen. Helaas is m'n batterij al gauw leeg dus wandel ik terug naar de camping. Net op tijd om de was binnen te halen want op dat ogenblik begint het serieus te regenen. IPod aan het infuus en dan maak ik bij het washok kennis met een vent uit Appeldoorn die alweer op weg naar huis is vanuit SdC. Vertrokken op 15 mei en hij hoopt heen en weer in 2 maanden te doen. Gaat lukken denk ik. Jammer dat ik het vliegticket voor de terugreis al heb geboekt. Zou ook nog een optie zijn. Haha. Ondertussen (bijna 6 uur) is het weer wat opgeklaard en droog. Chips en Kronenbourg gehaald en zo wordt het toch nog gezellig op m'n eigen bankje voor m'n eigen tentje. Straks nog een keer op de fiets terug naar de stad om wat te eten. Hopelijk is het morgen weer droog. Heb overigens over het weer helemaal niet te klagen. Echt goed fietsweer. Afkloppen maar. Dan nog even terugkomen op het pannetje eten van de eerste juli. Heb daar al wat mails met vragen over gehad. Maak er, op deze rustdag, maar een prijsvraag van aangezien ik het zelf niet ga zeggen. Drie ingrediënten te raden en voor de winnaar een kus of misschien kom ik eens langs om voor je te koken. Maar of dat nu een hoofdprijs is? Á demain.

• 05 Juli 2012 - 17:11

Karina:

Lekker hoor zo n "rustdag". Ik hoop dat de was goed droogt anders moet morgen alles nat mee en dat gaat niet fris ruiken. Als ik je aan mag raden dan mag je wel wat beter op je spullen passen want zo blijft er niet veel over en hou je straks ruimte over in je tassen dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling. Morgen weer veel fiets plezier met hopelijk
    Lekker weer. X Karina

• 05 Juli 2012 - 17:13

Mariska:

Hoi Pap,
    Dat is dan opeens wel een beetje saai denk ik zo'n rustdag. Maar een beetje uitrusten is wel goed voor je vermoeide benen denk ik.
    Jammer dat je regen had. Hier dreigt het ook, maar het is voorlopig alleen nog maar plakkerig benauwd, en verder niks.
    Is je was een beetje schoon geworden? Ga je fietstas maar eens opruimen, dan hoop ik dat je portemonnee en je hoesje weer terecht komen.
    Maar het is niet zo gek dat jij dingen verliest, zei net nog tegen mama, op vakantie verloor jij elk jaar wel je tandenborstel :-)
    Die prijsvraag die win ik dik... Zoals ik al zei: aardappels, spekjes en ui... Om op te bakken!
    Fiets ze maar weer morgen, maar doe maar rustig aan, anders ben je veel te vroeg op de camping!
    Kus

• 05 Juli 2012 - 17:28

Simon En Jet:

In een van de vorige verslagen had je het over St. Simon. Nou weten we niet welke Simon dat was, maar een van de apostelen heette ook Simon ( Simon met de zaag) We lezen je verslagen met veel plezier. Misschien heb je toch je roeping misgelopen!!??
    Wij zijn inmiddels thuis van vakantie. Wel een weekje eerder dan gepland, maar de weersvoorspellingen voor de streek waar we zaten, en waar we nog heen wilden, waren erg slecht.Dus de grote de Waard droog in het zakje en de laatste nacht in een klein koepeltje geslapen. Gister ruim 1000 km gereden. Ging voorspoedig op een uur vertraging bij Antwerpen na. Nu nog ruim een week thuis vakantie vieren. De was was hier in een uur droog. Erg benauwd, maar volgens ons gaat het onweer langs ons heen. Jaap, veel succes voor de volgende etappes.

• 05 Juli 2012 - 18:15

Trudy:

Volgens mij zie ik in je pannetje: spekreepjes, champignons, ui en aardappelen en omdat het op het moment van de foto nog niet goed warm was ook een boel vet of iets dergelijks erom heen. Zal zo ook even mijn verslagje sturen. kus

• 05 Juli 2012 - 18:35

Trudy:

Ik weet niet precies waar Jet en Simon zaten en waar ze heen wilden gaan maar hoop voor jou dat je goed weer blijft houden.

• 05 Juli 2012 - 19:01

Mariska:

Hmm nieuwe poging voor de prijsvraag: aardappels, bacon en roomkaas :-) Lijkt me een heerlijke combi! Heb de foto nog eens bekeken, maar kan er geen wijs uit worden hoor...

• 05 Juli 2012 - 19:23

Pappa En Mamma:

We zijn nu wat vroeger want je verslag was ook wat vroeger en gaan daarna nog een spelletje doen. Wat de oplossing van de prijsvraag betreft. Het is vast geen roomkaas zoals Mariska zegt, dus geen kans op de prijs, want kaas lust je toch niet? Maar wij zien er ook geen brood in. Je komt evengoed wel eens langs om fudge. Vanmorgen hebben we buiten gezeten met toch nog zon. Even naar Lidl geweest en om half vijf wat onweer en regen gehad. En toen naar binnen gegaan. De weersverwachting is niet zo best, dus zien we wel. Liefs PAPPA EN MAMMA.

• 06 Juli 2012 - 15:12

Trudy:

Wat lief dat jullie allemaal meeleven met Jaap. Nog even ter verduidelijking. Niet de stuurtas met echte schelp is gejat maar een stoffen tas met een print van de Jacobsschelp die Jaap had gekregen toen hij lid werd van jet genootschap van Sint Jacob. Ook niet leuk natuurlijk maar minder erg dan de stuurtas met echte schelp. Groetjes Trudy