Verdôme - Veigné - Reisverslag uit Veigné, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu Verdôme - Veigné - Reisverslag uit Veigné, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu

Verdôme - Veigné

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

07 Juli 2012 | Frankrijk, Veigné

Zachtjes tikt de regen op m'n tentdak als ik rond half 8 wakker wordt. Heb nog wat brood en twee bakjes yoghurt van gister over en dat is dan het ontbijt. Inpakken in de regen valt tegen maar om half 9 heb ik toch weer alles bijeen gepakt en wordt dan uitgezwaaid door mijn vriendelijke Belgische buurvrouw die mij gister tot 8x toe de route naar de Carefour heeft uitgelegd. Voor auto's dan hè. Als ik nog maar net op weg ben begint het te hozen. Dus de regenbroek kan ook nog aan. De eerste 20 km gaan weer over smalle wegen tussen uitgestrekte akkers met graan, maïs, aardappels, zonnebloemen of ander ongedefinieerd groen. Heuvel op, heuvel af en harde eind tegen. Ongeveer 8 km voor Château-Renault wordt ik bijgehaald door een vent uit Breda op een racefiets met nauwelijks bagage. Gezellig pratend rijden we door tot aan de stad. Gaat mij toch wat te hard, dus sla ik maar af bij de Lidl om wat drinken voor onderweg te kopen. Daarna wordt de route afwisselender als ik door de vallei van de Brenne rij. Minimaal wil ik vandaag Tours halen. Het weer zit echter niet mee. Af en toe een plensbui en dan is het weer even voor een half uurtje droog met een flauw zonnetje. In Tours stop ik bij de St Gatien kathedraal voor een stempel maar niemand daar. Dus een extra rondje door het centrum. Mooi stadhuis en een mooi station. Twijfel even of ik vannacht een hotel zal opzoeken. Maar op de uitvalsweg vind ik er geen. Wel heel veel rode stoplichten. Weet niet precies waar ik terecht kom, dus koop ik bij de Simply maar wat voor het avondeten. Lees nu de ingrediënten van deze doe-het-zelf maaltijd maar wat beter. Op de geplande camping in Veigné wordt ik gastvrij ontvangen. Het is dan tegen vieren. Ritueel wordt routine of andersom routine wordt ritueel, tentje opzetten, inrichten, douchen en shirtjes uitspoelen. Gelukkig is het dan wel droog. Bestel een biertje op het terras en kan daar gebruik maken van de gratis wifi mogelijkheid om wat berichtjes te versturen. Dan wordt het tijd om m'n eigen potje te koken. Smaakt eigenlijk best wel. De wekelijkse prijsvraag: "Wat is het?" is denk ik dit keer een makkie. De vorige prijsvraag heeft overigens geen winnaar opgeleverd. Na het eten, tijd voor de afwas. In het naastliggende washok leg ik m'n iPod neer om op te laden. Kijk ik even later, weg iPod! Heb wel iemand achter mij langs zien lopen en dat is dus de verdachte Fransman die zich met mijn iPod in een washok heeft opgesloten. Verhaal verder maar niet vertellen, ik heb hem weer terug, maar hier is blijkbaar geen Fransman te vertrouwen. Bijna weer een duur leermomentje Japy. Goed, deel 1 van de St. Jacobs fietsroute, Haarlem - Tours is uit. Morgen verder met deel 2, Tours - Pyreneeën . Nog 1447 km te gaan volgens het bordje bij deze etappeplaats.

Kilometerstand: 89 km / 1103 km.

• 07 Juli 2012 - 17:41

Trudy:

het eten ziet er beter uit dan de vorige keer, nu wel de juiste ingredienten? Ben aan het oppassen en lees op de computer van Mariska je verslag. Je kunt dus echt niet weglopen bij je spullen om de boel op te laden. Heel vervelend, maar goed dat je de ipod weer veroverd
    hebt.

• 07 Juli 2012 - 20:38

Mariska:

Hoi Pap,
    Wij zijn weer terug van Roos haar balletvoorstelling. Ze deed het leuk, maar ze was jammer genoeg maar weinig op het podium. Jasper was bij oma natuurlijk hartstikke zoet, dus ik ben benieuwd hoelang hij nu gaat doorslapen nu zijn vader en moeder er weer zijn.
    Je mag je spullen wel met een touwtje aan je vastbinden! Wat heb je toch een rare mensen op de wereld. Hou alles maar goed in de gaten.
    We hebben net een nieuwe oplader met batterijen voor je besteld, dus ik hoop dat die op tijd binnen is, zodat mama hem mee kan nemen.
    Ik hoop dat je morgen weer beter weer hebt, want die regen, daar is natuurlijk niks aan!
    Ik zie alleen maar gebakken aardappels in deze prijsvraag, dus deze zal ik ook wel niet winnen.
    Dikke kus

• 07 Juli 2012 - 21:25

Jet En Simon:

Vervelend van die regen.Maar troost je, hier wordt het niet veel beter. Vandaag een aardige dag. Simon en Jelmer hebben samen gefietst. Maar voor morgen en de dagen erna wordt regen voorspeld. Jaap, veel succes verder. En goed op je spullen passen!

• 07 Juli 2012 - 21:33

Karina:

Jammer van zoveel regen het is natuurlijk altijd prettiger om met een gezellig zonnetje rond te fietsen. Voor de prijsvraag van deze week gok ik op gebakken aardappelen en de vorige, aardappelen, yogurt en ham? Succes Jaap en let iid op je spullen want je merkt nu voor je het weet is het weg

• 08 Juli 2012 - 09:48

Pappa En Mamma.:

Zondag 8 juli 20`12. Goedemorgen Jaap. We hebben buiten koffie geronken maar nu naar binnen gegaan, want het begint te regenen. Dit is onze laatst reactie uit marum, want vanmiddag komen Loek en Margiet ons halen en zijn we weer thuis voor je berichten te bekijken. Jammer voor jou dat het daar steeds regent maar misschien krijgen wij het hier en wordt het daar droog. Wat het etenspannetje betreft wij gokken op pommes de terre a la Lidle avec petite klippe kluifjes. Prijswinnaars krijgen schriftelijk bericht toch? Jaap fiets ze. Tot kijk pappa en mamma.

• 08 Juli 2012 - 09:55

Derk & Coosje:

Hallo Jaap,
    Ook van ons een klein schrijven, zoals je vader al schreef is vandaag de laatste dag van de logeerpartij. Nu ik kan je zeggen dat we het ontzettend gezellig hebben gehad, de lachspieren hebben hun werk goed gedaan, voor mij weer fijne verhalen gehoord over mijn vader, fantastisch! Nu jouw fietstocht gaat voorspoedig en dus zoasl iedereen al zegt: ga zo door! Wat betreft de staatnaam St. Severin, doet ook mij erg goed, ben uiteraard trots op de naam Severein, dus ook voor jou: hou deze naam ook in Franktijk hoog. In Keulen hebben wij een foto gemaakt van de Severin Brücke en de Severin Strasse.
    Dit is het voor nu, wij blijven je volgen en mailen je. Hou je haaks!
    Groetjes vanuit Marum.

• 08 Juli 2012 - 15:07

Jan En Anneke:

Wat een kilometers heb je al in de benen. Gaat het niet een beetje te snel. Wel heel jammer van de regen. Hier is het niet veel beter. Wat het prutje betreft, volgens mij was het worteljes met spruitjes! Ik wil nl. zeker niet de hoofdprijs winnen. Je mag wel bij mij te gast als je terug bent uit Sdc. Is de poedelprijs een aansichtkaart uit Sdc? Groetjes en verder nog een goede reis zonder narigheid.