Aubeterre-sur-Dronne - Créon. - Reisverslag uit Créon, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu Aubeterre-sur-Dronne - Créon. - Reisverslag uit Créon, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu

Aubeterre-sur-Dronne - Créon.

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

12 Juli 2012 | Frankrijk, Créon

Weet niet of het vandaag m'n dag is als ik rond 7 uur wakker wordt. Nog niet helemaal happy. De volgende camping, na 70 km in St. Emilion, is al een probleem. Erg duur staat er in het routeboek. De volgende camping ligt ver van de St. Jacobsroute af. Trudy zoekt thuis nog even e.a. voor mij uit. Moet dan lukken. Bij het afbreken van het tentje haal ik mijn hand open aan een haring. Het bloedt flink en in welke tas/zak zaten nu ook alweer de pleisters. Voor ik die gevonden heb ziet alles al rood van het bloed. Eerst poetsen dus. Rij ik van de camping af, word ik aangehouden door een boze gendarme die mij tegemoet rijdt. Of ik de stopstreep niet heb gezien. Oui, oui la prochaine fois, j' ârreterai roep ik, maar denk bij mezelf, dacht het niet als er niets aankomt en fiets maar hard door in de hoop dat ie me niet achterna komt. Het barst hier op die smalle D-wegen van die stopborden en stopstrepen, zie bijna nooit een auto. Niet teveel stil blijven staan bij dingen die je toch niet kunt veranderen denk ik als pelgrim nog even. In Servanches begint het te hard te regenen, gelukkig vind ik een bar voor koffie. Een half uurtje later is het weer droog en dat blijft het de rest van de dag ondanks heel veel bewolking. De route voert door het groene Foret de la Double. Ruim 25 km fiets ik dus door de bossen. Erg mooi. Wederom kom ik weer weinig tegen. Vanaf Tayac alleen nog maar druiven ranken. Eindeloos. Voor St. Emilon fiets ik even over de dure camping heen en weer waar ik voor meer dan 30 euro mag staan. Erg sombere plaatsen allemaa,l dus dan maar doorrijden naar het alternatief in Créon, een kleine 30 km verder en weg van de route. In St. Emilion kom ik pas de eerste winkel tegen, tijd om wat eten en drinken te kopen. Fruit is geen probleem hoor Jet, twee per dag lukt me maar aan andijvie, spinazie, rode kool of anderszins, ik moet er nog even niet aan denken. In het ontzettende toeristische dorp is het tijd voor de lunch. Mocht je eens in de buurt zijn, een aanrader om eens door dit dorp te wandelen. Alles draait hier om de wijn. Even na Guillac verlaat ik de route en kom ik op een mooi fietspad richting Bordeaux (nog 35 km staat er) terecht. Het fietspad was een voormalige spoorlijn en dat is goed te zien aan de stationnetjes en de tunnels die ik passeer. Bij het VVV van Créon nog even de weg naar de camping gevraagd die nog 3 km verder weg ligt. Rond half vier rij ik hier het terrein op na precies 100 km. Tentje opzetten, douchen, wassen en dan is het tijd voor het diner. Er is restaurant op de camping en het menu voor vanavond is steak frites, glace en café. Dat alles voor nog geen 10 euro. Daar kan je natuurlijk zelf niet voor gaan koken. Bestel er een glas witte wijn bij, maar dat wordt niet helemaal begrepen, dus krijg ik een halve liter witte wijn. Met een dikke fooi red ik het met 15 euro. Enne haha het ijs is een gewone Magnum amandel. Morgen weer terug naar de route, kijken waar we dan weer uitkomen. Iedere dag is het weer een verrassing. Á demain.

Kilometerstand: 100 km / 1540 km.

• 12 Juli 2012 - 19:11

Mariska:

Hoi Pap,
    Dat is toch ook weer wat, aangehouden worden door de politie! Gelukkig kwam ie je niet meer achterna :-)
    Ach, precies een toetje voor jou een Magnum :-)
    Nu ben je er al bijna volgens mij toch? Kan je nog even een paar dagen in het kleine tentje slapen voordat mama eraan komt. Ik ga haar zaterdag even helpen om de auto in te pakken, dan past het er vast allemaal in.
    Dikke kus

• 12 Juli 2012 - 19:28

Jan En Anneke:

Klinkt allemaal heel bekend. Wij hebben 2 jaar terug op de camping in St Emilion gestaan. En heb je bij de toeristeninformatie een stempel gehaald? Dat was dan flink klimmen. Het is inderdaad een prachtig oud dorpje. Ook hebben wij de route over de oude spoorlijn gefietst. Jaap nog heel plezier en arreté wel voor een stopteken, anders word je straks nog arresté.

• 12 Juli 2012 - 20:04

Trudy:

Zo leer je elke dag weer wat. Stoppen voor een stopbord, ook al zie je niets of niemand. Vanaf nu alleen nog fietspad denk ik. Ik weet nog een leuke camping in Parentis en Borne, ha, ha . Succes

• 12 Juli 2012 - 20:09

Sas En Ray:

Net je vorige verslag gelezen en nu al weer een nieuwe. Goed dat je hard kan fietsen, zo blijf je de politie wel voor.

• 12 Juli 2012 - 20:11

Pappa En Mamma:

Dit was dus weer een beetje een pechdagje. Kon je nog een beetje fietsen met je geblesseerde hand en dan ook nog wat extra kilometers. Oma uit Franeker zei vroeger altijd tegen mamma, ongelukken varen mee in het leven. Maar toch liever niet te veel dunkt ons. Verder geluk met het corrigeren van de routes, het blijft schatroutes zoeken, ook bezig zijn dus. Voor vanavond wel te rusten, slaap lekker en morgen gezond weer op. Liefs pappa en mamma.

• 12 Juli 2012 - 21:03

Jet En Simon:

Een klein stukje omrijden voor een wat goedkopere (en leukere) camping...... Waarom ook niet! En dan ook nog lekker eten.... En ook nog voor zo weinig geld. Wat een topdag. (behalve dan de geblesseerde hand en de boze gendarme, maar ja, je kunt niet alles hebben) groetjes!

• 13 Juli 2012 - 06:57

Loek En Margriet:

Volgende trip, kan Loek zorgen voor een flinke verbanddoos, maar ja of je die mee kan nemen?
    bedankt voor de foto, ik hoop dat je ook nog een foto kan maken van een laan of kasteel met mijn naam, want ja een oude boerderij en nog vervallen ook vind ik dat wat?, maar wel leuk!
    wij zitten hier al 2 dagen in de regen te wachten op de zon en ja bij jou ook veel regen, maar toch beter dan hier. Volgens mij nog een paar dagen en dan zie je Trudy, we hebben haar een goede reis gewenst samen met Tomtom om de route te wijzen. en wij gaan ook maar eens, net als opa en oma de atlas erop na slaan!. Jaap een goede reis maar weer en wie kom je vandaag andere stoere fietsers tegen of ben je nu van de route af geweken om met rudy vakantie te vieren,ik ben dus duidelijk de weg kwijt!
    lieve groetjes van ons

• 13 Juli 2012 - 20:39

Trudy:

Deze vrijdag geen verslag van Jaap, geen wifi dit keer. Hij is ondertussen aangekomen in Pissos. Alles gaat goed. Nog ongeveer 100 km en hij komt aan op de tussenstop.

• 13 Juli 2012 - 20:58

Karina:

Hoi Jaap, Je bent waarschijnlijk al op de tussenstop, zoals Trudy dit noemt, aangekomen. Wat een avontuur zeg maar volgens mij vermaak jij je prima. Straks is je oplettende vrouw weer bij je, dat zal weer even wennen zijn. Geniet lekker van jullie vakantie en eh krijgen we dan ook alle dagen een leuk verslag of wordt het dan alleen lezen en luieren? Groetjes van ons hier uit Koedijk

• 14 Juli 2012 - 09:36

Loek:

Bonjour Jacob,
    Het is goed om te lezen dat je als gediplomeerde pelgrim door het Franse landschap fietst. Oog en aandacht voor de details en je je verrijkt met de simpele aardse zaken. Jouw contacten krijgen een aardige bandbreedte, zelfs twee oude Franse wijfies staan nu op jouw CV! Blijf goed voor jezelf zorgen, de teennagels kort houden en veel drinken. Bidon met bier is een tip, ik weet dat de wielrenner Jan Raas dit altijd bij zich had zodra hij de bergen zag! Ook al zie je geen bergen is een biertje een aanrader (de laatste stelling heb ik me eigen gemaakt....). Ga je goed Jacob en we schrijven...!!
    Zwager Loek