Créon - Pissos. - Reisverslag uit Pissos, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu Créon - Pissos. - Reisverslag uit Pissos, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu

Créon - Pissos.

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

13 Juli 2012 | Frankrijk, Pissos

Als ik m'n iPod aanzet om te kijken hoe laat het is zegt ie vrijdag de dertiende. 't Zal toch niet, nee hoor dit wordt weer een mooie fietsdag ondanks dat het op dat tijdstip zwaar bewolkt en koud is. De fleece trui kan aan. Moet helaas het ontbijt nog even missen, gister niets ingekocht en hier geen campingwinkel. Dus als alles weer is ingepakt rij ik eerst naar een bakkertje in Créon voor lekkere broodjes die ik vervolgens met een grande café au lait op een terras in dit dorp nuttig. Fiets daarna nog even langs het VVV voor een stempel. Gister vergeten. Vervolgens via het mooie fietspad van gister terug. In La Sauve staat een beroemde benedictijnenabdij. Maar even langs voor een foto. Dan is het even zoeken naar de juiste weg die mij weer op de St. Jacobsroute brengt. Pas in Targon zie ik weer de roze lijn op m'n gps. In hetzelfde dorp nog even de Carefour in voor het eten en drinken van vandaag. Cadilac is het eerste doel voor vandaag. Daar is het voorlopig gedaan met de heuvels en beginnen de naaldbossen van Les Landes. Weer een traject voltooit en dat moet gevierd worden met een taartje. Helaas is de tarte fraise uitverkocht, dan maar een grote roomsoes. De camping in dit historische stadje aan de Garonne stelt niet veel voor. Beter nog maar even door rijden tot de volgende camping in Hostens. De meeste wolken zijn dan opgelost en de temperatuur loopt op tot bijna 30 graden. Fijn fietsen zo tussen de uitgestrekte bossen door. De wegen, de varens, de naaldbomen, het geruis van de wind door de bomen en het geluid van de krekels, het voelt helemaal weer vertrouwd aan. In Hostens koop ik nog wat extra drinken. Wat zal ik? Er nog twee dagen over doen of nog 30 km verder fietsen zodat ik morgen al op de camping in St. Girons kan staan. Besluit tot het laatste. Begreep al wel uit het routeboek, de volgende camping is er een met weinig voorzieningen. Zal m'n eigen potje moeten koken. Dus nog even een winkeltje in voor het avondeten. Bij het afrekenen vraagt het meisje van de winkel of ik ook een stempel wil voor m'n pelgrimspas. Tuurlijk wil ik die. “Moustey, Chemin de Compostelle, 1000 km” staat er. Kijk weet je toch even hoever je nog moet. Op de camping een handvol tenten, de receptie is nog dicht. Zet toch maar ergens m'n tentje neer. Naar het eigen gekookte avondeten zal ik niemand meer laten raden, Pommes de terre, porc en sauce dyonaise. En als je heel goed op de foto van m'n pannetje kijkt, zie je zelfs 4 schijfjes wortel. Gezond bezig Jaap! Blikje bier erbij, twee karamel toetjes en zelf gezette koffie toe. Wat een diner. Na het avondeten begint het eerst harder te waaien en later te regenen. Luister nu al ruim een uur naar het getik ervan op m'n tentdak. Géén weer om op zoek te gaan naar een onbeveiligd wifi puntje in het nabijgelegen dorp. Helaas, morgen dit verslag maar publiceren.

Kilometerteller: 100 km / 1640 km

• 14 Juli 2012 - 14:40

Trudy:

Je hebt je taartje zeker verdiend.
    Goed dat je al op de camping bent aangekomen. We zien elkaar snel. Kus

• 14 Juli 2012 - 20:12

Saskia:

He pap. mama is er klaar voor hoor. veel plezier samen. Kus