Pissos - St. Girons. - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu Pissos - St. Girons. - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Jaap Severein - WaarBenJij.nu

Pissos - St. Girons.

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

14 Juli 2012 | Frankrijk, Parijs

Zit nu in het avondzonnetje en kijk uit over het strand en de zee. Betekend dat ik na 17 dagen fietsen en 2 rustdagen de geplande camping in St. Girons, waar ik met Trudy de komende maand vakantie ga vieren, heb bereikt. Zal later proberen om nog even de balans op te maken van het eerste deel van m'n pelgrimstocht na SdC.

Eerst nog het verslag van vandaag. Vannacht nog honderden sterren gezien aan een bijna heldere hemel, maar als ik rond 8 uur uit m'n tentje kruip is het bewolkt en regent het zacht. Als de hele zooi nat is ingepakt klaart het gelukkig op. Op een enkel buitje na blijft het onderweg droog. Zie heel regelmatig de zon. De temperatuur is aangenaam, 25 graden. Voor vertrek maak ik nog even een praatje met de buren Ad en Angelique die beide met een handbike hier in Les landes een deel van de St. Jacobsroute rijden. Eerder hebben ze al van Haarlem naar Antwerpen gefietst (of zou het gebiked moeten zijn). Bij de plaatselijke bakker in het dorp bestel ik het petite dejeuner. Voor nog geen 3 euro koffie, een croissantje en een pain aux raisin. In Labouheyre een super waar het eten en drinken voor onderweg wordt gekocht. Kom dan A&A weer tegen bij het plaatselijke kerkje. Er wordt mij koffie aangeboden en dat sla ik natuurlijk niet af. Raken nogmaals aan de praat. Bij een motorongeluk heeft Ad een dwarslaesie opgelopen. Vandaar de handbike rolstoel combinatie. Diep respect als je dan het plan hebt om volgend jaar de hele route te doen. Wens ze daar heel veel succes mee. Gaat lukken.

De wegen vanaf Labouheyre zijn breed, recht en lang en dus erg saai. Pas in Onesse-et-Leharie wordt het weer aangenamer fietsen. Bekend terrein dan ook, want dit deel van de route tot Taller hebben we in de afgelopen jaren al talloze malen op de racefiets afgelegd. In Taller is ook voorlopig voor mij het eindpunt van de St. Jacobsroute. Nog ongeveer 30 km naar de camping in St. Girons over een vorig jaar prachtig aangelegd fietspad. Rond half vier rij ik hier de camping op. Vergeet bij de receptie wel m'n etui met telefoon, iPod en geld maar kom daar gelukkig nog op tijd achter. Tentje opgezet op de gereserveerde plek en nu maar afwachten of mijn lief in één dag dezelfde afstand weet af te leggen als ik in twee en een halve week. Wens je vanaf hier een hele fijne en vooral voorspoedig reis Trudy.

Voorlopig waren dit even mijn belevenissen. Bedankt voor alle reacties, heb ze met heel veel plezier gelezen. Zet alvast maar een kruis in je agenda bij 17 of 18 augustus. Hoop dan te starten voor het tweede deel van de route over de Pyreneeëen en door Spanje naar SdC. Laat dan hier op waarbenjij.nu weer van mij weten. Nu vakantie, tot dan.

Kilometerstand: 105 km / 1745 km

• 15 Juli 2012 - 12:23

Anja:

Wij hebben ook diep respect voor jou hoor Jaap. Bedankt voor de leuke verhalen.
    Gaan jullie nu maar lekker genieten van de vakantie.
    Met Trudy zal het allemaal wel lukken.
    We wachten het vervolg van de reis rustig af.
    Veel plezier weer met elkaar.
    Lieve groetjes Gerard en Anja

• 15 Juli 2012 - 12:23

Jet En Simon:

Gefeliciteerd met het behalen van het eerste gedeelte van de reis naar SDC. Petje af hoor, Jaap.
    We wensen je, samen met Trudy een hele fijne vakantie. Uitrusten en natuurlijk af en toe een stukje fietsen. We hopen voor jullie op mooi weer. (en we hopen dat voor onszelf ook, want het is hier prut!!!) Lieve groetjes uit Alkmaar van je kleine broertje en je schoonzus.

• 15 Juli 2012 - 16:02

Loek En Margriet:

Fijn dat je goed bent aangekomen, nu lekker vakantie, na al die getrapte kilometers. Vandaag nog bij Jasper geweest, wat een leuk mannetje. hij zat/lag lekker bij Mariska, af en toe een huiltje alsof hij naar droomde, maar hij is flink gegroeid. wie weet wordt het net zo'n fietser dan jij in de verre toekomst? Vanndaag bij opa en oma de geprinte versie gezien gezien van jouw verhalen, leuk om doort te kijken/lezen. Hopelijk heeft Trudy een goede reis en hebben jullie een lekker zonnetje en af en toe een fietstochtje (ha,ha) lieve groetjes Loek en Margriet P.S we kijken alweer uit naar het vervolg van je reis met alle verhalen.

• 15 Juli 2012 - 16:17

Pappa En Mamma:

Zo net je voorlopige reisverslag gelezen. Het zal wel even wennen worden als er 's avonds geen leuk reisverslag op de computer verschijnt, maar we blijven gewoon kijken, voor het geval jullie toch iets willen laten weten. We zijn blij dat je goed bent aangekomen al hoewel er af en toe wel wat strubbelingen waren. Als Trudy er is dan zal die wel wat op je spullen passen. Zoon het ga je goed en een heel prettige vakantie met Trudy. Geniet eerst maar van je rust.
    Liefs ook voor Trudy, Pappa en Mamma.

• 15 Juli 2012 - 17:36

Raymond En Saskia:

Hoi pap,
    Wat super dat mama er al is!!! Heeft ze heel knap gedaan. Geniet van jullie vakantie!
    Kus Ray en Sas

• 15 Juli 2012 - 19:33

Mariska&Marco&Jasper:

Hoi papa en mama,
    Wat goed dat jullie al samen op de camping zijn. Het was voor jullie alletwee een lange rit! Gelukkig zijn jullie nu lekker bij elkaar en kunnen jullie genieten van 4 weekjes rust.
    Hier vandaag een hoop visite, Loek en Margriet, Ger en Tilly, en Sas en Ray hebben de tent en andere spullen opgehaald. Het wordt tijd dat ik puin ga ruimen op de vliering! Nou wie weet, lukt dat nog in mijn verlof :-)
    Ga nu even een fles maken.
    Dikke kus

• 15 Juli 2012 - 21:01

Karina:

Mama belde net dat Trudy ook goed is aangekomen, gelukkig maar want dat vond ik ook best een avontuur. Geniet lekker samen van jullie "luie" vakantie met veel mooi weer, jammer dat jullie ook niet wat verslag gaan doen van jullie vakantie ik ook zal de leuke verhalen voor een kleine tijd dan, gaan missen. Prettige vakantie x de de Waardjes

• 16 Juli 2012 - 09:55

Pappa En Mamma:

Goedemiddag Jaap en Trudy.
    Gisteravond laat gelezen dat jij goed bent aangekomen Trudy op de camping bij Jaap. We hebben je moeder ook even gebeld en was dus ook blij met het goede bericht.Maar goed dat ik (pappa) gezegd heb, altijd doorrijden en niet letten op zwaaiers om te stoppen. Mariska heeft zo juist gebeld of Bicko 14 dagen mocht blijven en die brengen ze dus a.s. Zaterdag. Prettige vakantie en zullen nog wel eens wat horen denken wij.
    Groetjes en liefs pappa en mamma.

• 16 Juli 2012 - 16:49

Je Fietsmaatje Sjaak:

Hoi Jaap,
    Met veel bewondering en heel veel plezier heb ik je reisverslag gevolgd. Ik heb ervan genoten. Je kunt mooi vertellen en je blijft positief, ondanks toch wel verschillende tegenslagen. Ik wens je een hele mooie vakantie toe samen met je vrouw en de tweede helft van de tocht naar SdC ga ik zeker weer volgen. Heel veel groetjes van je fietsmaat van de dinsdagmiddag.

• 17 Juli 2012 - 10:46

Ubbo Posthuma:

Hoi Jaap, hoorde van je vader dat je aan deze bijzondere fietstocht bezig was. ben onder de indruk van je verhalen. Heel veel succes!

Groet Ubbo (uit Harlingen)

• 18 Juli 2012 - 10:10

Sarah:

Bonjour Japin!

Sorry dat ik nu pas reageer op jouw fantastische fiets verhalen. Ik heb net alle stories gelezen, zeker geen straf, en gelukkig lees ik net zo snel als dat jij fietst! (dat schrijven is toch een Severeins familieding geloof ik ).

Mag ik nog meedoen met de prijsvraag. (ik ben dol op prijsvragen, wil wel graag winnen, klein detail)

gekookte varkenshuid met pommes & champignons. Uiteraard in een heerlijk vettig bouillonnetje (uitgekookte varkensdarmen?).

Het her en der weer tegenkomen van reismatties is heel herkenbaar en vonden Tuur en ik op onze reis ook zo leuk.

Nu lekker relaxen met Trudy. Even opladen (niet in het washok gaan liggen, straks ben je nog kwijt) en dan vol goede moed verder fietsen! You can do it!

Oh en die onderbroeken. Binnenstebuiten, achterstevoren, 4 keer kantelen, altijd nog een schoon plekje te ontdekken. Je bent een reiziger of niet, vraag maar aan Neef Vincent.... ;)

X Sarah

ps. Ik heb me opgegeven om bij een nieuw verhaal een mailtje te krijgen, dus bij part II zal ik direct reageren op jouw leuke reisverslag. YEAH!

• 22 Juli 2012 - 14:12

Anneke & Koos:

Hoi Jaap,

leuk om je belevenissen te lezen. Je schrijft ook leuk. Wat maak je een bijzondere dingen mee!
    Fijne vakantie nu samen met Trudy.

Groet Anneke en Koos