Nájera - Belorado.
Blijf op de hoogte en volg Jaap
24 Augustus 2012 | Spanje, Belorado
Het blijft nog lang onrustig in pelgrimsalbergue Puente de Nájera. Onder mij in het stapelbed een, nu hou ik het netjes, niet zo goed gestemde, erg forse Spanjaard. Voordat ie in z'n bed ligt heeft ie al zeker 2x een aardbeving met een kracht van 4 op schaal van Richter veroorzaakt. De hele nacht volgen er nog naschokken. Ramen staan wijd open en aan de overkant een café met heel veel publiek vanwege een voetbal uitzending. Er valt niet uit te leggen hoeveel lawaai een TV en een groep door elkaar pratende Spanjaarden dan maakt. Gaat tot diep in de nacht door. Om half vijf gaat het licht alweer aan, met veel lawaai pakken alle wandelaars hun spullen bij elkaar. Wat een verschil met gister waar, wat dat betreft, duidelijke regels golden. Maar goed een half uur later is iedereen vertrokken, en val ik uiteindelijk in slaap om pas om 8 uur weer wakker te worden. Neem mij gelijk voor om vanavond een hotel te nemen om wat slaap in te halen. Na een uitgebreid ontbijt is het vertrek op 08:45. Het is dan half bewolkt en nog geen 20°. Perfect fietsweer. Nu, zonder hulp van de GPS, is het even zoeken naar de juiste weg. Fiets eerst achter een aantal wandelaars aan maar die gaan, voor mij, de verkeerde kant op.
Via een onverharde kiezelweg vind ik even later de juiste weg naar Cárdenas. Vergeten m'n bidons bij te vullen met water dus hier voor 37 eurocent in schattig winkeltje 2 liter water gekocht. Via smalle, slingerende wegen fiets ik naar Santo Domingo. Er moet weer flink geklommen worden en ergens breekt er dan een spaak. Nu is één gebroken spaak nog geen probleem, maar het moeten er niet meer worden. In Santo Domingo vind ik een fietsenwinkel. Wijs het probleem aan, maar weinig vriendelijk hoor ik alleen maar "Imposíble". Vind het toch wel heel vreemd, een fietsenwinkel die geen spaken verkoopt. Wil ook zonder reserve spaken eigenlijk niet verder fietsen. Loop dan maar nog een keer naar binnen en met behulp van een andere klant, die een beetje Engels spreekt, krijg ik uiteindelijk voor 4,50 euro 3 nieuwe spaken mee. Ga dan op zoek naar de kathedraal voor een stempel en het vervolg van mijn route. Half uurtje pauze en dan op weg naar Belorado waar ik wil overnachten. De wegen die dan volgen zijn kaarsrecht, eerst naar beneden en dan omhoog. Om mij heen onafzienbare graanakkers. Mooi. Voorbij Herramélluri word ik plotseling geconfronteerd met een hevige tegenwind. Het tempo zakt tot onder de 12 km/u. Ook neemt de bewolking toe. De laatste 8 km naar Belorado zijn dus best nog wel zwaar. Rond één uur ben ik hier en kan ik op zoek gaan naar hotel Jacobeo.
Kilometerstand: 63 km / 3230 km.
24 Augustus 2012 - 16:37
Mamma En Pappa:
Gister hebben we niet geantwoord op je verslag, omdat we vandaag naar HHW wilden en dachten dat doen we in een keer als je volgende verslag er is We zijn net terug, alles stond nog op zijn plaats.
Bloemen water gegeven en zien dat het verslag van vandaag er al is.
Dus gelijk maar antwoorden. Het was weer nacht en dag met hindernissen. Dan heb je nu zo'n duur Refugo en doe je nog geen oog dicht.
Allicht zal een hotel wel beter bevallen, al is het misschien wat duurder, maar je hebt je nachtrust wel nodig.
Spanjaarden zijn dus niet zulke leuke mensen. Je zei gister dat er honderden voetgangers zijn, maar hoe zit het met de fietsers. Heb je nog wel eens wat van BB gehoord of is die uit het oog verloren. En andere fietsers.
Je was nu in ieder geval wel vrij vroeg waar je moest zijn. Nu kun je wel even rustig aan doen.
Hopen dat het vannacht en morgen overdag beter gaat Het is hier nog steeds benauwd warm.
Misschien morgen onweer en regen en frist het weer wat op.
Succes, groetjes pappa en mamma. -
24 Augustus 2012 - 17:40
Simon En Jet:
Hoi Jaap,
Ik (Jet) ben net terug van een extra dagje oppassen op Rosa. Het was weer een leuke dag. Simon had vandaag een vrije dag om nog wat te schilderen. Het is aardig weer, dus dat is fijn voor zulke klussen.
De kaart van Spanje ligt op tafel, dan weten we in ieder geval waar je uithangt. Je was inderdaad vlak bij de Vuelta. Nog iets van gemerkt? Hopelijk geen pech meer met de spaken.
Jaap, slaap lekker vanavond. Je hebt het verdiend.Groetjes uit Alkmaar. -
24 Augustus 2012 - 17:46
Trudy:
Zo vanuit Nederland weer even een korte reactie.
Echt raar, een fietsenwinkel die geen spaak wil vervangen.
Goed dat je zelf zo handig bent.
Ik hoop dat je vannacht lekker kan slapen, want anders wordt de tocht wel heel vermoeiend.
Misschien is het om en om. Goede nacht en onrustige nacht, wie zal het zeggen.
Mijn reis ging goed, alleen dikke file bij Lille wegens werkzaamheden. Verder erg druk maar goed gegaan. Ben nu even van onze kleinzoon aan het genieten. Kus -
25 Augustus 2012 - 07:32
Ynske:
Goedemorgen Jaap!
Wat hoop ik dat jij heerlijk geslapen hebt!
Na die nare belgen, nu dus ook nare spanjaarden...
Wel spannend zo'n aardbeving vlak bij je, haha! Ik heb het beeld even voor me gehaald, maar was toch wel even onsmakelijk... Een dikke spanjaard, in een stapelbed! Ik hoop maar dat je er vannacht geen nachtmerrie van gehad hebt, haha!
Hoeveel km moet je nog fietsen voor je bij je eindbestemming bent?
Succes weer vandaag, zet m op! Enne... Fiets vandaag maar met een grote boog om dikke spanjaarden en fietsenmakers heen!! -
25 Augustus 2012 - 16:50
Mariska:
Hoi Pap,
Gister even geen reactie van mij. Jasper was zo van slag dat oma weer thuis is dat hij de hele avond niet wilde slapen, haha. Nou ja, waarom weet ik niet, maar de hele avond met hem gezeten, en vannacht om 2 uur dacht hij weer dat hij wakker was. Maar nog wel moe, dus lekker mopperen en huilen. Kortom het was hier heel gezellig. Vanmorgen hoefde hij ook niet te slapen. Maar hij ligt nu al 1,5 uur te tukken, dus hij haalt het wel weer in denk ik.
Heb je lekker geslapen in je hotelletje? Hier vandaag regen, bah! Dat hadden we lang niet gezien.
Hoop dat er niet nog meer spaken gebroken zijn. Kan je ze zelf repareren? Of heb je daar niet de goede spullen voor mee?
Kus