Estepar - Carrión
Blijf op de hoogte en volg Jaap
26 Augustus 2012 | Spanje, Carrión de los Condes
Vanmorgen bijtijds wakker, 07:30. Nadat alles is ingepakt is het tijd voor incl. ontbijt. H'm valt wat tegen, klein kopje koffie en 2 chocolade croissantjes waarvan ik zou zeggen, beetje over de datum. Vroeg op pad, kwart over acht zit ik al op de fiets, het is dan nog maar 15° en ben ik blij dat ik mijn vest en jasje niet met Trudy heb meegegeven. Fiets eerst even terug naar een winkeltje voor wat drinken maar vind een dichte deur. Dan maar zo op pad. Met enkele hellingen klimt de route tot op de glooiende hoogvlakte van Spanje, de Meseta. Nog steeds eindeloze graanvelden en dorre vlakten tot aan de horizon. Fiets een aantal weinig zegende gehuchten voorbij. Vanaf het hoogste punt op 930 m volgt een lange afdaling. Vandaag flink wind mee dus het gaat hard. Even over tienen ben ik al in Castrojeriz. Zie daar een supermarkt, maar ook die is helaas nog dicht. Dan zo maar even pauze. Als ik m'n iPod aanzet, zie ik bij toeval een onbeveiligd netwerk en kan ik dus mooi nog even het verslag van de vorige dag publiceren. Hetgeen gisteravond helaas niet lukte. Ondertussen verzamelen zich om mij heen steeds meer mannen, het lijkt er op dat de super om half elf open gaat. Kan ik toch nog het e.a. voor vandaag inkopen. Wel grappig om te zien al die Spaans mannen met hun zondagse boodschappen voor de kassa in de rij. Vanaf hier een kaarsrechte, vrij vlakke weg, fietst wel erg makkelijk zo met de wind in de rug. In Boadilla kom ik een hele aardige albergue tegen. Tijd voor koffie en een stempel. In Revenga op een aardig dorpsplein, dan de lunchpauze. Rond half twee ben ik dan op m'n eindbestemming voor vandaag, Carrión de los Condos. Fiets wat door het dorp heen en weer en vind dan de plaatselijke albergue in de voormalige pelgrimskerk Sante Maria del Camino. Voor 5 euro op zaal, voor 9 euro met vier en voor 22 euro een kamer met douche en bad voor mij alleen. Met de ervaring van eerder kies ik dan toch maar voor de laatste optie. Krijg een rondleiding en 3 sleutels. Nadat ik en de fietskleding zijn gewassen is het tijd om een rondje dorp te doen. Verbaas mij ook hier weer over het grote aantal bars en terrassen. Na een grote cerveza op het terras vanmiddag, nu opzoek naar het avondeten. Gezien het tijdstip wordt het uiteindelijk een gewoon broodje ham met zelf gekookte champignonsoep en koffie.
Kilometerstand: 73 km / 3396 km, nog 15 stempels en 450 km te gaan tot SdC.
26 Augustus 2012 - 18:49
Trudy:
Op de foto's kan je zien hoe droog en warm het is. Ziet er toch wat dor en stoffig uit. Nog ruim 500 km te gaan, dat is voor jou een weekje fietsen. Heb je nog een week de tijd om helemaal naar Finestere (of hoe heet het plaatsje ook weer precies) te gaan. Lekker om ook eens een ritje de wind in de rug te hebben ipv te ploeteren tegen de wind in.
Ben benieuwd of je een lekkere maaltijd kan scoren vanavond.
Je bent wel een beetje luze pelgrimmer hoor, kamer voor jezelf, ha, ha.
Je bent toch wel wat gewend zou ik zeggen.
Kus -
26 Augustus 2012 - 19:22
Mariska:
Oe nog 514 km. Dan ben je binnen een weekje wel klaar! Hoe moet dat dan, als je vliegtuig pas 8 september vertrekt? Ga je daar nog een weekje in de rondte fietsen? Nou ja, je komt je tijd vast wel door.
Ik heb geen idee waarom, maar ik had het idee dat Santiago in Portugal ligt. Hoe ik daar nou bij kom? Nou ja heb net maar even op de kaart gekeken. In dat ene weekje kan je best nog even naar Portugal fietsen, daar heb je precies de tijd voor :-)
Doe maar luxe in zo'n eigen kamer. Dat wordt hopelijk weer lekker slapen dan vannacht. Kan je je fiets dan ergens stallen ofzo? Of moet je al je spullen eraf halen? Ik ben die stomme camping met die dieven nog niet vergeten, dat merk je wel!
Succes maar weer morgen en hoop dat je lekker gegeten hebt,
Kus -
27 Augustus 2012 - 16:38
Margriet:
Jeetje Jaap dat gaat snel ,die kilometers en het weer daar, ja dat is nu echt beter dan bij ons, gisteren de hele dag regen en niet zo maar een buitje, nee een hoosbui, waardeloos. Maar goed nu gaat het wel.Gisteren zijn we Trudy net mis gelopen bij opa en oma ,maar goed als je weer terug bent, zien we elkaar vast en kunnen misschien een stukje fietsen ha,ha. Nee hoor laten we maar een wijntje nemen en je stempelkaart of stempelpas bestuderen. je bent wel een luxe pelgrim hoor met een eigen kamer, maar goed het is wel prettig alleen, kan je in ieder geval lekker slapen!
groetjes Van ons Margriet