Tsitsikamma 2. - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Jaap Severein - WaarBenJij.nu Tsitsikamma 2. - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Jaap Severein - WaarBenJij.nu

Tsitsikamma 2.

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

26 Maart 2012 | Zuid-Afrika, Pretoria

Om 7 uur opgestaan. Heb nog zoveel evergreens dat 2 ervan, samen met een kop zelf gezette Nescafé dienen als ontbijt. Bij de receptie check ik m'n mail en tik ik nog wat WF zinnen in. Als ik terug loop naar mijn luxe villa kom ik Agnes en Bert tegen die de blauwe route gaan fietsen. Vraag of ik mee mag fietsen. Voor het Tsitsikamma park moet betaald worden maar het is ons niet duidelijk hoe. Bij de ingang ligt een boek met formulieren. Die vullen we dan maar in met een referentie naar Arthur. Al gauw gaan we hard naar beneden, terwijl we dachten dat we omhoog moesten. Bestuderen de kaart en de gps. Lijkt toch wel te kloppen. Als we helemaal beneden bij een riviertje aankomen moeten we dus net zo hard weer omhoog. Nou ja hard. Het pad is ook niet echt duidelijk. Regelmatig fietsen we door gras van een halve meter hoog. Na een uurtje zijn we boven. Komen uit op hetzelfde punt als waar ik gister vanaf de andere kant naar toe ben geklommen. Het is een stuk helderder dan de dag ervoor, dus nogmaals dezelfde serie foto's. Laten de fietsten staan en lopen dan maar beneden. Later weer dezelfde weg terug. Mooie omgeving maar wel een herhaling van de dag ervoor. Fietsen ongeveer dezelfde weg terug. Als we weer bij het hotel zijn staat de teller op bijna 25 km. Lunchtijd. Koop bij een supermarkt met lege schappen wat bananen en een liter aardbeien yoghurt. Gooi die helaas om, maar er is nog genoeg over. 's Middags volop zon. Eerst even bij het zwembad een biertje gehaald. Er zijn maar 2 ligstoelen en die zijn al bezet. Dan maar in het gras voor m'n huisje. Rond half vier heb ik er genoeg van. Op zo'n 5 km afstand staat nog een cache in m'n gps. Moet daarvoor wel langs de grote weg fietsten. Hoewel dat wordt afgeraden waag ik het er toch maar op. Op de juiste plek aangekomen blijkt het te gaan om een brug over een hele diepe kloof. Een beetje vrachtwagen en de brug gaat flink henen weer. Het moet een magnetische cache zijn. Niet zo verwonderlijk de hele brug is van ijzer. Helaas kan ik hem niet vinden en rij ik dus maar onverrichte zaken terug. Kom dan langs een township waarvan ik nog wat foto's maak. Om 5 uur staat er een wijn- en kaasparty gepland. Genoeg wijn en zelfs nog wat chips. Al gauw is het heel gezellig. De wijn maakt wel wat los. Aansluitend is het diner. Neem voor de verandering nog maar een keer spare ribs maar deze smaken lang niet zo goed als een paar dagen eerder in Plettenberg. Als het donker wordt valt de hemel op. Naast de maan zijn Jupiter en Venus heel goed te zien. Maak hier een bijzondere foto van. Later op de avond nog wat contact met het thuisfront middels mail en Wordfeud. Nog in kas: iets meer als 900 rand.