Mansilla - Hospital de Órbigo.
Blijf op de hoogte en volg Jaap
28 Augustus 2012 | Spanje, Hospital de Órbigo
De albergue van gister heeft een kleine keuken, als het etenstijd is wordt er individueel en groepsgewijs gekookt. Er is van alles ingekocht, kijk m'n ogen uit. De één bakt alleen een ei, de ander bereidt een maaltijd al was het een 4 sterren restaurant. Er blijft ook van alles over, geen plaats in de rugzak de volgende dag, dus dat wordt eenvoudig weggegooid. Als er is afgewassen rond een uur of 9 kruipen de meeste wandelaars hun bed in. Blijf met een klein gezelschap over en heb nog even tijd om wat te kletsen en voor wat berichtjes. Om half 11 ben ik nog de enige en zoek ik ook m'n stapelbed maar op. De nacht verloopt bijzonder rustig. Geregeld wakker, maar toch goed kunnen slapen. Hier blijft het licht uit en er wordt nauwelijks lawaai gemaakt. Rond 5 uur vertrekken de eerste en om 7 uur vertrekken de laatste pelgrims, blijf dan nog even liggen tot half acht. Dan is het tijd om te douchen waarvoor ik nu niet meer voor in de rij hoef te staan. Buiten is het dan nog fris. Stel het vertrek maar even uit tot 9 uur. Nog even internetten en bij het naastgelegen restaurant bestel ik een ontbijt. Helaas zijn hier zelfs om 9 uur de winkels nog niet open, dus zonder proviand op weg. Een vlakke weg, windje mee dus na een uurtje fietsen ben ik al in León, de hoofdstad van de provincie. Zie hier aan het begin van de stad de Lidl, dus tijd voor de boodschappen. De route voert door de stad en zo kom ik bij de grote kathedraal terecht. Erg druk met toeristen, dus haal ik het stempel maar bij het VVV. Na een pauze fiets ik nog wat heen en weer door de stad en maak ik hier en daar nog een foto. Rond twaalf uur rij ik deze stad weer uit, er volgen wat korte klimmetjes. Overigens ook vandaag weer prima fietsweer. Zelfde verhaal als gister. Beetje bewolkt, 30°. In Antimio de Arriba nog een korte pauze op een pleintje waarvan de foto. In Villar de Mazarife is het even zoeken naar de juiste route. Rij hier eerst de verkeerde kant op, maar kom daar gelukkig al gauw achter. Dan volgen er nog een aantal kilometers grindpad. Vereist weer de nodige concentratie. Het plan was om vandaag Astorga te halen, maar als ik hier over een bijzondere brug Hospital de Órbigo binnen fiets, vind ik het eigenlijk wel genoeg voor vandaag. Aan het eind van deze brug een aardig hostel, dus vandaag geen camping of albergue. Morgen een zware etappe langs het Cruz de Ferro (1500m). Flink klimmen dus, wil daar uitgerust aan beginnen.
Nog even een update: Vanavond in een nabij gelegen, alleraardigst, restaurantje gegeten. Het Menú del Peregrino bestond uit sfeervolle trompetmuziek, Entremeses, Polo asado con patatas en Helado. Daarbij ook nog een 1/2 botella de vino y pan. En dat alles voor 9 euro. Nog een café con leche erbij dan wordt het 10 euro. Snap niet hoe ze er voor doen want de wijn was ook nog eens bijzonder.
Kilometerstand: 74 km / 3556 km, nog 308 km en 11 stempels te gaan.
28 Augustus 2012 - 17:03
Trudy:
Wat prachtig die brug, kan me voorstellen dat je hier bent gebleven.
Heb je al een wandeling gemaakt over de brug.?
Goed dat je niet hoeft te logeren in de mooie kampeerwagen die je op de foto hebt gezet.
Als je 74 km een klein stukje vindt, dan wordt het wel wat als je weer thuis bent en we gaan een stukje fietsen, pfff.
Morgen weer klimmen, doe rustig aan, je komt er!
Succes en dikke kus -
28 Augustus 2012 - 18:11
Mariska:
He pap wat grappig dat je onze nieuwe caravan op de foto hebt gezet haha.
Wat gek dat die winkels daar zo laat open gaan. Je zou toch denken dat ze met zo'n lange middagpauze wel op tijd wakker zijn. Maar gelukkig kwam je de Lidl tegen haha. Die vinden wij ook altijd top op vakantie :-)
Moet je vanavond dus weer in een stapelbed als je in een hostel slaapt? Dan zou ik maar weer een plekje bovenin kiezen... voor je weer gezelschap krijgt van een aardbeverig typje. Als zo'n stapelbed nou heel goed bevalt mag je onze caravan wel een keer lenen. Daar zit er ook 1 in haha.
Kus -
28 Augustus 2012 - 19:16
Karina:
Hoi Jaap,
Was wat op achter met lezen van je verslagjes maar vandaag de schade weer ingehaald, wat kan jij schrijven zeg, moet je wat mee gaan doen misschien.
Bedankt nog voor de felicitatie gister voor Iris haar verjaardag, lief dat je er aan hebt gedacht zo ver van huis! Ja ja onze Iris ook alweer 15 jaar.
Nog maar een "paar" kilometers te gaan en dan ben je al op je eindbestemming, goed hoor ik doe het je niet na, helemaal met dat warme weer, zou ik lekker een boek gaan lezen in de schaduw maar ja ik ben jou niet, dus zou ik zeggen lekker doorfietsen maar, misschien kan je net wat Mariska zegt nog een extra rondje doen in Portugal, dan heb je dat ook maar weer meegemaakt.
Gister Jasper weer eens gezien na een lange tijd, wat een grote bink wordt dat alweer, je kent hem nu al niet meer terug als je terug bent zal je ervan opkijken hoe groot hij alweer is geworden en eigenwijs erbij willen horen, niet slapen, je zal eens wat missen om je heen. Jaap heel veel fiets plezier en hopen dat je nog wat leuks mag meemaken zodat wij als lezers van je verslag er ook weer van mee kunnen genieten.
Groetjes uit Koedijk van de de Waardjes -
29 Augustus 2012 - 11:56
Mamma En Pappa:
Goedemorgen/middag Jaap.
Met veel interesse natuurlijk het verslag weer gelezen en toegevoegd aan de andere verslagen en foto's.
Ook weer de plaatsen waar je over schrijft opgezocht om de bijzonderheden daar te bekijken.
Wat betreft de foto Pauze in Antimio zijn de vervoermiddelen achtergelaten door pelgrim gangers en was er geen fietsenmaker in de buurt.
Konden ook niet zelf repareren natuurlijk. Heb je nog lekker gegeten met al die verschillende koks en moest je nog hel;pen bij de afwas of waren daar andere vrijwilligers voor. Voor vandaag staat er een klim op de kaart en hopelijk is het niet te heet. Gelukkig kun je het rustig aandoen. Veel nieuws is er niet vandaag, het is mooi weer, dus maar weer buiten zitten. Dat is het. Fiets, drink en eet ze.
Liefs pappa en mamma.